Durant tot el curs, els alumnes de P5 tenen l’oportunitat de participar en la confecció d’un tutorial.

La realització per part dels alumnes dels tutorials els permet estructurar el seu pensament per generar aprenentatge. En un primer moment, han de decidir els diferents rols: qui farà de reporters, qui d’escriptors, qui dibuixarà, qui voldrà gravar els àudios…

Realitzem els tutorials amb l’app Explain everything, i és sorprenent com els nens i nenes d’aquestes edats són totalment resolutius i autònoms per poder cercar imatges i incorporar-les a la presentació, i fins i tot, si és necessari, retallar-les i modificar-les de mida, com poden escriure amb teclat o mitjançant l’eina de dibuix, com graven les seves veus per explicar tot allò que van incorporant…

Abans d’iniciar el tutorial, cal un treball de reflexió: com documentarem tots els passos i després anar seleccionant les fotografies o vídeos que ells mateixos han fet per tal d’inserir-les en ordre cronològic, per tant treballem la seqüència temporal, i posteriorment, organitzem el discurs per tal d’incorporar l’explicació amb escrit i veu.

Els tutorials que tenim programats són:

  • Com es fa la verema ( ja que fem una sortida a la vinya).

  • Com fem els panellets

  • Com fem … (diferents manualitats o experiments que poden sorgir a través del treball per projectes o de la celebració de les festes).

  • Qui era… (artista que decidim conèixer durant el curs)

  • Com es fa servir una app determinada (dins del projecte d’aprenentatge invertit Ed. Infantil i Primària).

A cada tutorial participen 6 nens i nenes i es realitzen a l’estona d’espais de curs.

Finalment, mostrem el tutorial a la resta de companys i companyes i el publiquem al blog del curs per tal de compartir-lo també amb les famílies.

Voleu veure els tutorials que hem començat a fer a les estones de racons?

Tutorials
Etiquetat a:            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *